Eszterházy Károly szellemi és épített öröksége

Utolsó módosítás: 2020. október 06.

Új kutatási eredményeket bemutató tanulmánykötet jelent meg Eszterházy Károly egri püspökről Intézetünk munkatársainak szerkesztésében.

A kötet az Esterhazyanum Kutatócsoport munkatársai által az elmúlt években szervezett konferenciákon elhangzott kutatási eredményeknek az írott változatát tartalmazza. A jelen kötet egyúttal egy sorozat (Eszterházy Károly egri püspök és kora) indító tagja, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy Eszterházy Károly életművét és annak máig ható örökségét, valamint hozzá kapcsolódóan a 18. század időszakát a kutatásuk középpontjába állító kollégák eredményeinek publikációs fóruma legyen. A jelen kötetben 18 szerző írása található, amelyeket a püspök sokoldalú tevékenységéből származó tárgykörök alapján kerültek bemutatásra.

Dinnyés Patrik – Nagy Andor (szerk.): Tanulmányok Eszterházy Károly egri püspök szellemi és épített örökségéről. Eger. Líceum Kiadó, 2020.

A kötet teljes szövegében letölthető honlapunk E-könyvek szekciójából.

A könyv megjelenését az EFOP-3.6.1-16-2016-00001 „Kutatási kapacitások és szolgáltatások komplex fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen" című projekt támogatta.


< Vissza