Historia Nostra IV.

Utolsó módosítás: 2021. január 11.

Megjelent a Historia Nostra hallgatói folyóirat negyedik száma, amely a Történelemtudományi Intézet és a Doktori Iskola által szervezett Mozaikok a Kárpát-medence kora újkori és újkori történelméből című konferencián elhangzott előadások írásos változatát tartalmazza.

A konferencián a magyar történelem 1526 utáni időszakát kutató, mesterképzésben tanuló és tanár szakos hallgatók mutatkoztak be a kutatásaikkal. A Berecz Anita által szerkesztett kötetben szereplő tanulmányok tematikailag és módszertani szempontból is igen széles skálán mozognak, közöttük társadalomtörténeti, politikatörténeti, hadtörténeti, valamint biográfiai témájú írást egyaránt találunk. A kötet teljes terjedelmében letölthető honlapunk E-könyvek szekciójából.

Bízunk benne, hogy hasonlóan sikeres szakmai fórum megtartására és a kötet folytatására a nem túl távoli jövőben ismét sor kerülhet.

A kötet az NTP-HHTDK-19-0065. számú „Komplex bölcsészettudományi és művészeti TDK tehetséggondozó program 2019-20" című pályázat keretében valósult meg.

 


< Vissza